Rekry – 23.01.2023

Saka palkkaa jälleen kymmeniä kesätyöntekijöitä – “Autokaupassa on tilaa monille persoonille”

Saka palkkaa jälleen kymmeniä kesätyöntekijöitä – “Autokaupassa on tilaa monille persoonille”

Kesätyöntekijähakumme aukeaa tänään 23.1. ja tarjolla on jälleen kymmeniä työpaikkoja autokaupan suunnannäyttäjän halleissa. Tehtävät ovat pääasiassa automyynnin parissa.

Kesätyö meillä voi usein muuttua pysyväksi työksi, kuten Raision myymälässä työskentelevälle Toni Kivimaalle kävi.

“Tulin taloon viime kesänä, vaikka aiempi työkokemukseni oli logistiikkapuolelta. Mietin kesätyöpaikkaa hakiessani, että ottavatkohan ne tämmöisen varastoukon, joka ei ole ennen myynyt mitään”, Kivimaa muistelee.

Pitkää kokemusta autokaupan alalta ei tarvita, sillä useassa tapauksessa automyyjäksi on tultu esimerkiksi suoraan armeijasta tai kesken korkeakoulututkinnon. Asenne kantaa pitkälle.

“Automyyjän töitä hakiessa aiempi myyntikokemus voi olla eduksi, mutta välttämättömyys se ei ole. Tietämys autoistakaan ei ole pakollista, intohimo nelipyöräisiä kohtaan kantaa pitkälle. Omalla päättäväisyydellä ja halulla oppia on kuitenkin suurin merkitys”, avaa Saka Finlandin HR-asiantuntija Pinja Haapanen

Kivimaa on samaa mieltä, sillä autotietämystä ei ollut olemassa ennen Sakalle tuloa, intohimo autoja kohtaan sen sijaan löytyi. Positiivinen työyhteisö kerää myös kehuja.

“Kyllä työ tekijänsä opetti, sillä nyt eri automerkkien varusteet ovat hallussa ja myynti kulkee! Sakalla parasta on ehdottomasti loistava työporukka. Yhtenäkään aamuna ei ole tarvinnut äristä tai voivotella töihin lähtiessä. Työskentely oman intohimon parissa on aivan mahtavaa!”, kommentoi Kivimaa.

Aiemmin talossa olleet saattavat tehdä myös hetkellisen paluun opiskelun lomassa, kuten Porissa työskennellyt Teemu Willman. Hän tuli Sakalle töihin suoraan armeijasta, eikä aiempaa työkokemusta autokaupasta ollut.

“Aloitin kesällä -21 ja olin tasan vuoden töissä, kunnes lähdin opiskelemaan kauppatieteitä viime syksynä. Mietin kuitenkin, että jos nyt vielä yhden kesän tekisi autokauppaa, sillä työtä ei oikeastaan voinut sanoa työksi – päivät menivät niin leppoisasti toteuttaen ihmisten autounelmia ja liikkumistarpeita”, Willman kertoo.

Willman lähettää myös terveiset kaikille, jotka miettivät, onko autokauppa ja erityisesti Saka oikea valinta työksi.

“Lyhyesti: Suosittelen. Autokaupassa on tilaa monille persoonille. Yhteinen tekijä kaikille on halu menestyä ja tehdä töitä sen eteen. Vaikka kilpailuhenkisyys on vahva, toisia tuetaan ja autetaan eteenpäin. Lisäksi talon sisällä on kosolti mahdollisuuksia edetä eteenpäin. Ja miksi juuri Sakalle? Sloganhan sen sanoo: Elämäsi parhaita valintoja”, päättää Willman.

Sakan kesätyöntekijähaku on nyt auki ja se jatkuu 20. helmikuuta saakka. Katso kaikki avoimet työpaikat osoitteesta tyopaikat.saka.fi ja hae paikkoja heti! Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa HR-asiantuntija Pinja Haapanen ja avoimien roolien paikkakuntien myyntipäälliköt.