Audi  e-tron -  Vaihtoautot

Löytyy 48 autoa

  • Auto jopa ilman käsirahaa!
  • Auto jopa ilman käsirahaa!

Audi e-tron -vaihtoautot

Audi e-tron on saksalaisen Audin ensimmäinen täyssähköauto. Se saapui markkinoille vuonna 2019. Vuonna 2020 saataville tuli myös coupemainen sportback-malli, joka muistuttaa BMW:n X6-mallia.

Erikoisuutena Audi e-troniin saa hankittua sivupeilien tilalle kamerat, joiden kuva välittyy oveen ovenkahvan yläpuolelle. Kameravalinta pienentää ilmanvastusta, mutta se, että onko ruudulta tiirattava kuva parempi vaihtoehto kun peili, on jokaisen oma makuasia. Sisusta on perinteistä Audia ja kaikki on tarkasti omalla suunnitellulla paikallaan. Keskikonsolia hallitsee kaksi erillistä näyttöä, joista ylemmällä ohjataan auton viihdejärjestelmää ja alemmassa näytössä sijaitsee ilmastoinnin ja lämmityksen säätöjä.

Audi e-tronin kantama on vuosimallista, akkukoosta, auton korimallista ja tehosta riippuen noin 270–600 kilometriä. Auto latautuu maksimissaan 150 kW teholla, jolloin sadan kilometrin matka latautuu noin kymmenessä minuutissa. Vuoden 2022 päivityksen jälkeen sen nimi myös vaihtui e-tronista Q8 e-troniksi merkkaamaan sen paikkaa Audin malliston yläpäässä. Audi e-tron on aina nelivetoinen quattro-malli.

Audi e-tronia pienempi sähkömaasturi Audin mallistossa on Q4 e-tron ja sporttisempi, matala neliovinen sedan puolestaan on e-tron GT. 

Audi e-tron on oikein mainio valinta Audimaista sähköautonautintoa etsivälle. Muita vaihtoehtoja samassa kokoluokassa on esimerkiksi Tesla Model Y, Mercedes-Benz EQC tai Polestar 2.