Tiedotteet – 15.12.2023

Sakalle jo kolmas Great Place to Work -sertifikaatti putkeen – Yksi työntekijöille tarjottu etu yllätti suosiollaan HR-päällikönkin

Sakalle jo kolmas Great Place to Work -sertifikaatti putkeen – Yksi työntekijöille tarjottu etu yllätti suosiollaan HR-päällikönkin

Työyhteisömme on jälleen todettu hyvinvoivaksi ja toimivaksi – meille myönnettiin jo kolmas Great Place to Work -sertifikaatti putkeen. Tämän vuoden pisteet ylittivät edeltävien vuosien tutkimukset, joten aiemmista kyselyistä on poimittu onnistuneita kehityskohteita, joita on viety eteenpäin.

“Tunnustus on meille varmistus siitä, että olemme tehneet oikeita muutoksia ja lisäyksiä yrityksessämme henkilöstön hyvinvoinnin eteen”, kertoo HR-päällikkömme Marjo Keränen.

Erityismainintoina ja nousuina viime vuosien tutkimuksiin verrattuna ammatillisen koulutuksen lisääminen, sekä työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen saivat kiitosta. Keskimäärin sakalaiset kokevat myös saavansa hyvän korvauksen tekemästään työstä.

“Ensimmäiset automyyjän ammattitutkinnon työn ohessa suorittaneet ovat itseasiassa valmistuneet tänään. Tutkinto kustomoitiin yhteistyössä Tredun kanssa Sakan automyyjille sopivaksi”, Keränen mainitsee.

Työnhakijatkin ovat entistä tarkempia valitessaan yritykset joihin haetaan töihin. Ennakkotieto siitä, että yrityksellä on todettu työyhteisö toimivaksi kolmannen osapuolen toimesta on havaittu Sakalla pelkäksi positiiviseksi lisäksi.

“Sertifikaatilla on todellinen vaikutus rekrytointiprosessissa. Yhä useampi hakija kertoo yhdeksi osasyyksi Sakalle hakemiseen sen, että meillä on GPTW-sertifikaatti – iästä ja haetusta työpaikasta riippumatta”, mainitsee rekrytoinneista vastaava HR-asiantuntija Pinja Haapanen.

Myös henkilöstölle tarjottavia etuja lisättiin vuoden aikana, sillä se oli selkeä kehityskohta aiempien vuosien tutkimustuloksista. Erityisesti yksi etu on nousi suursuosioon.

“Työsuhdepyörä on osoittautunut todella suosituksi henkilöstömme keskuudessa, niin hassulta kuin se autokaupassa kuulostaakin”, HR-päällikkö Keränen naurahtaa.

Keväällä 2024 saadaan tietoon, sijoittuuko Saka Suomen Parhaat Työpaikat -listalle. Sitä varten yrityksessä suoritetaan laajempi yrityskulttuuriauditointi, jonka mukaan mahdollinen sijoitus määräytyy.