Tesla yrityksenä

Tesla on yhdysvaltalainen sähköautojen valmistaja, joka tuottaa sähköautojen lisäksi kestävän energian ratkaisuja, kuten aurinkopaneeleja. Teslan automallit ovat nousseet Suomessa sähköautoilijoiden keskuudessa suureen suosioon ja crossovermainen Tesla Model Y on toistuvasti myydyimpien autojen listalla ainakin uusissa autoissa. 

Tesla perustettiin vuonna 2003 ja nimensä yritys on saanut tiedemies Nikola Teslan mukaan. Teslan päämaja ja yksi tuotantolaitos sijaitsee Texasissa ja toimitusjohtajana on Elon Musk.

Teslan ensimmäinen automalli oli Tesla Roadster, jota valmistettiin vuosina 2008–2012. Roadster oli ensimmäinen sarjatuotettu sähköauto, jossa oli modernit litiumioniakut. Se perustui brittiläisen Lotuksen Elise-urheiluautoon. Roadsterin jälkeen Tesla on tuonut markkinoille neljä henkilöautomallia ja yhden pickupin. Ensin yritys toi markkinoille premium-luokan automallit Model S:n ja Model X:n, joiden jälkeen vuorossa oli hieman halvemmat automallit Model 3 ja Model Y. Pickupia, jonka nimi on Tesla Cybertruck ei ole vielä sertifioitu Euroopan markkinoille, joten saatavuudesta ei ole varmaa tietoa tulevaisuudessa.

Tesla toi Nissanin vanavedessä ensimmäisenä yrityksenä edullisempia automalleja markkinoille, mikä on selittänyt niiden suurta suosiota sähköautoilijoiden keskuudessa. Autot ovatkin erinomaisia vaihtoehtoja täyssähköistä ajokokemusta etsivälle.

Tutustu Tesloihin ja niiden valikoimaan ja löydä sinulle sopiva sähköauto!

Teslan sedan-mallit

Teslan crossoverit ja maasturit