Artikkelit – 24.01.2023

Sakalle jo toistamiseen Great Place to Work -sertifikaatti – “Kertoo siitä, että teemme oikeita asioita”

Sakalle jo toistamiseen Great Place to Work -sertifikaatti – “Kertoo siitä, että teemme oikeita asioita”

Sakalle on myönnetty jälleen Great Place to Work -sertifikaatti. GPTW-sertifikaatti on merkki hyvästä työntekijäkokemuksesta niin kansainvälisesti kuin Suomessakin. Se myönnetään kolmannen osapuolen tekemän tutkimuksen perusteella, joka pohjautuu puhtaasti työntekijöiden antamiin vastauksiin. Jos kyselystä saa tarpeeksi korkeat pisteet, myönnetään yritykselle Great Place to Work -tunnus.

“Great Place to Work -sertifikaatti ja siitä saatava data on meille kullanarvoista työntekijäkokemuksen kehittämisen kannalta. Viime vuonnakin löysimme sen avulla muutamia parannuskohtia, joihin pureutumalla pystymme olemaan aiempaa parempi työnantaja. Toinen sertifikaatti putkeen kertoo siitä, että teemme oikeita asioita”, iloitsee Saka Finlandin HR-päällikkö Marjo Keränen.

Hyvinvoiva ja tyytyväinen henkilöstö näkyy myös tekemisen tasossa. Sakan vuosi alkoi taannoin ennätysviikolla, jolloin myytiin 923 autoa.

Sakalla on jo lähes 500 henkilöä töissä. Sertifioinnin avulla saadaan selville yleisellä tasolla, mitä henkilöstölle kuuluu. Yksilötason keskustelut ja ihmisistä huolehtiminen ei kuitenkaan ole poistumassa mihinkään, vaan niiden rooli on entistä tärkeämpi nykypäivänä.

“Sertifioinnin tarjoama läpileikkaus kertoo yleisesti, kuinka henkilöstömme voi. Esihenkilöiden pitämissä keskusteluissa saadaan kuitenkin yksilötason kokemuksista paremmin kiinni. Ihmisiähän tässä ollaan”, Keränen päättää.

Myyntikentällä tieto sertifikaatin uusiutumisesta vastaanotettiin yllätyksettömästi, mutta innolla.

“Korvanappiin tullut tieto sementoi tämän fiiliksen, mikä meillä joka päivä töissä on. Harvoin on huonoja päiviä ja jos sellainen on, niin meiltä kyllä löytyy tsemppaajia. Myyjien keskuudessa on todella kova meno päällä!”, toteaa Sakan Oulun toimipisteen myyntipäällikkö.

Seuraava askel sertifioinnin jälkeen on laajempi yrityskulttuuriauditointi, jonka myötä sijoitus Suomen Parhaat Työpaikat -sarjassa määräytyy. Parhaiden Työpaikkojen lista paljastetaan myöhemmin keväällä 2023.