Seat -  Vaihtoautot

Löytyy 52 autoa

Seat-vaihtoautot

Seat on Volkswagen-konsernin sporttisempiin merkkeihin yhdessä Audin ja Lamborghinin kanssa panostava espanjalainen autovalmistaja. Seat on valmistanut autoja jo vuodesta 1950 saakka aluksi Fiatille lisenssivalmistajana ja on ollut osa Volkswagen-konsernia vuodesta 1982 saakka.

Seatin mallinimistä huokuu Etelä-Euroopan ja Välimeren lämpö, sillä lähes kaikki Seatin mallinimet heijastavat espanjalaista kulttuuria ja paikannimiä, kuten Toledo, Malaga ja Alhambra. Oman palansa Espanjaa saa myös Suomen Autokauppa Sakan käytettyjen laatuvaihtoautojen valikoimasta.

Seat on tunnetuin pienemmistä hatcback-, coupe- ja sedan malleista, kuten Seat Ibiza ja Seat Leon. 2010-luvulla Seatin mallivalikoima laajentui kattamaan myös crossover-tyyppiset katumaasturit ensin Seat Atecan ja sittemmin Seat Aronan sekä Seat Tarracon myötä. Tilaa tarvitseville löytyy myös tila-auto Seat Alhambra.

Seatin malleja sai pitkään vain bensiini- tai dieselmoottoreilla mutta 2010-luvulla Seatin moottorivalikoima laajeni kattamaan ensin kaasuhybridit ja viimeisimpänä sähkö- ja hybridimoottorit. Seat Mii on pieni täyssähköinen kaupunkiauto, joka julkaistiin 2019. Vuonna 2020 Seatin valikoimaan tulivat myös sähköhybridimoottorit Seat Leonin hatchback- ja farmariversioiden myötä. Tutustu sinäkin Sakan Seat-vaihtoautojen valikoimaan ja valitse mieluisin.