Audi -  Vaihtoautot

Löytyy 313 autoa

Audi-vaihtoautot

Audi on saksalainen vuonna 1909 perustettu automerkki, joka kuuluu nykyään Volkswagen-konserniin. Ikoninen nelirinkulainen logo sai syntynsä, kun neljä saksalaista autoyhtiötä yhdistyivät vuonna 1932 yhdeksi ja nimeksi tuli tuolloin Auto Union. Autoja alettiin kutsua Audeiksi vuodesta 1970 eteenpäin.

Nykyään Audin mallisto on monipuolinen ja lähes kaikkia palveleva. Loogisen nimeämistavan puolesta auton kokoluokka ja käyttötarkoitus on helppo erotella. Mitä suurempi numero, sitä suurempi autokin on. 

Sedanit, farmarit ja muut tavalliset mallit tunnistaa A- etuliitteestä. Esimerkiksi suosittu suuri farmarimalli on Audi A6 Avant. Malliston ääripäät ovat kaupunkiin soveltuva pikkuauto Audi A1 ja edustusluokan luksussedan Audi A8. Farmarimalleista on saatavilla korotettuja ja “seikkailumuovilla” koristeltuja versioita Audi A4 Allroadin ja Audi A6 Allroadin muodossa.

Katumaasturit ja maasturit tunnistaa Q-etuliitteestä, joka vihjaa Audin nelivetotermin quattron suuntaan. Maasturimalliston pienin malli on Audi Q2 ja suurimmat, sisarmallit Audi Q7 ja sen linjakkaampi malli Audi Q8. Erityisen suosittu malli Suomessa on ollut Audi Q5, joka on sopivan suuri ja korkeamaavarainen huonojen mökkiteiden kansalle.

Audi on kunnostautunut myös sähköautojen valmistajana, vaikka vauhti ei ole ollut yhtä kova kuin muilla konsernin merkeillä. Sähköautomalliston tunnistaa e-tron -mallimerkinnästä ja ensimmäinen sähköautomalli olikin yksinkertaisesti nimetty Audi e-tron. Se yhtenäistettiin muun malliston mukaiseksi myöhemmin, ollen nykyään Audi Q8 e-tron. Linjakas, suuri sedan-mallikin on saatavilla Audi e-tron GT -nimellä, sekä pienempi maasturimalli, Audi Q4 e-tron.

Audin nelivetoiset mallit on nimetty legendaarisen Audi Quattro -ralliauton mukaan. Hannu Mikkola voitti sillä rallin maailmanmestaruuden vuonna 1983 ja ruotsalainen Stig Blomqvist 1984. Brändimerkintä on kirjoitettu autoihin pienellä ja merkinnän löytää yleensä keulasäleiköstä.

Tavallisista malleista on saatavilla myös sporttisia tai todella ärhäköitä versioita, jotka erottaa S- ja RS-etuliitteistä numeron edessä. Suomessa yleisiä malleja ovat mm. Audi S3 ja Audi RS3. Poistuvia kaksiovisia malleja ovat pieni sporttinen Audi TT ja ärhäkkä urheiluauto Audi R8.

Audin mallistosta löytyy jokaiselle taatusti jotain. Valinta on taatusti varma, sillä saksalainen laatu huokuu autoista jo oven avaamisesta ja sulkeutumisesta saakka. Tutustu vaihtoehtoihin ja löydä oma uusi Audisi!