Tiedotteet – 03.08.2023

“Käytettyjen autojen markkina piristyi selkeästi” – Saka kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla lähes 20 prosenttia.

“Käytettyjen autojen markkina piristyi selkeästi” – Saka kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla lähes 20 prosenttia.

Suomessa 25 liikkeen voimin toimivan vaihtoautokauppaketju Sakan tammi–kesäkuun liikevaihto kasvoi lähes 20 prosenttia verrattuna vuoden 2022 vastaavaan ajankohtaan. Ajantasainen autovalikoima ja hyvin palveleva myyntiorganisaatio siivitti yrityksen liikevaihdon jälleen ennätyslukemiin. Liikevaihto ensimmäisellä vuosipuoliskolla oli 328,5 miljoonaa euroa. 

“Teimme jälleen todella hienon suorituksen ja rikoimme omat ennätyksemme kirkkaasti”, iloitsee Sakan toimitusjohtaja Petri Poukkula

“Käytettyjen autojen markkina piristyi selkeästi, kuten Autoalan tiedotuskeskuksen luvut näyttävät. Kokonaismarkkina kasvoi noin 2,7 prosenttia ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Ottaen huomioon että me kasvoimme viime vuonnakin laskevassa markkinassa, on tämän vuoden suorituksemme vielä merkityksellisempi”, hän jatkaa.

Automarkkinat ovat piristyneet ja rahoituksen suosio auton hankintakeinona on pysynyt vakaana. Viimeisetkin auton vaihtoa harkinneet vaikuttavat nyt lähteneen kaupoille ja patoutunut kysyntä purkautuu.

“Rahoituksella hankittujen autojen osuus on pysynyt samana verrattuna aikaisempiin vuosiin nähden. Tasainen suosio selittyy mm. kulujen ennakoitavuudella ja helppoudella. Rahaa jää myös muuhun käyttöön, kun autoon ei investoida kerralla kymmeniä tuhansia”, avaa Sakan talousjohtaja Sami Mäentausta.

Vuoden kolmas kvartaali on lähtenyt vauhdilla käyntiin Sakalla. Heinäkuussa liikevaihto kasvoi viime vuoden takaiseen verrattuna 36 prosenttia.

“Uusi kuukausiennätys rikottiin aivan hetki sitten. Meillä on erinomaiset edellytykset parantaa loppuvuoden suoritusta merkittävästi”, Poukkula päättää.