Artikkelit – 04.01.2023

Premiumimpi vaihtoehto kiilasi kansanfarkun eteen – Sakan valituimmat automallit 2022

Premiumimpi vaihtoehto kiilasi kansanfarkun eteen – Sakan valituimmat automallit 2022

Viime vuoden myydyimpien automallien kolmen kärki on tismalleen sama kuin vuonna 2021, mutta järjestys on vain eri. Saksalainen premium vilkutteli pitkiä Autobahnilla edellä ajavalle aivan vuoden viimeisille myyntipäiville saakka ja kansanauto sai luvan väistää.

Mercedes-Benzin C-sarjalainen on valloittanut suomalaisten pihatiet.

Vuonna 1993 esitelty C-sarjalaisen ensimmäinen sukupolvi oli Mercedeksen sisäänheittomalli, jonka kautta ihmiset tutustutettiin johtotähden brändiin. Horjumaton asema on säilynyt, vaikka myöhemmin esitellyt, pienemmät ja edullisemmat A- ja B-sarjan mallit ovat ottaneet oman siivunsa.

Nykypäivän C-sarjalaisissa on laaja valikoima eri tehoisia ja kokoisia polttomoottorivaihtoehtoja, joko sähkömoottorilla avustettuna tai ilman. Pihien ja vääntävien diesel-koneiden rinnalla on tehokkaat bensakoneet aina AMG-malliston vatsanpohjaa kutittavaan V8-moottoriin saakka. “Ceetä” saa myös sähköistettynä, sillä plug-in hybridit voit  valita niin bensiinin kuin dieselin kaveriksi, vuosimallista riippuen.

Monipuolisuus ulottuu myös korimalleihin, sillä sedanin ja farmarimallin lisäksi C-sarjalaista saa sporttisena coupe-mallina, tai avokattoisena kesäpäivien piristäjänä. Se taipuu siis erinomaisesti useisiin elämäntilanteisiin. Moottori- ja korimallivaihtoehtojensa puolesta ei siis tarvitse ihmetellä, että se on noussut Sakan myydyimmäksi autoksi vuonna 2022!

Passat on vakiinnuttanut paikkansa suosikkivalintana.

Oli lähellä, että Volkswagen Passat olisi jatkanut myydyimpänä automallina, mutta se jäi vain kymmenellä kappaleella toiseksi. Sen ei kuitenkaan tarvitse hävetä johtotähden rinnalla.

Passat on syystäkin vakiinnuttanut paikkansa myydyimpien autojen listallamme. Luokkansa suurimmat tilat niin farmari- kuin sedan-mallisena eivät kalpene kalliimmillekaan vaihtoehdoille, vaikka hintansa puolesta premiumit painivat eri sarjassa. Hetken aikaa Passattia sai myös coupemaisena CC-mallina, kunnes se eriytettiin omaksi mallikseen, Arteoniksi.

Passattiin saa hyvin laajalla skaalalla eri moottorivaihtoehtoja. Niin bensiinien kuin dieseleidenkin tehoskaalat ovat laajat – parhaimmillaan bensakone tarjaa 280 hevosvoimaa yhdistettynä nelivetoon! Hieman korkeampaa maavaraa mökkitielle kaipaavan toiveetkin on kuultu, sillä Passat Alltrackissa on maastoautomaiset levikkeet ja korotettu alusta. Pihit dieselit ja ladattava bensiinihybridi Passat GTE olivat kuitenkin suosituimpia valintoja.

Tšekin pikkuserkku on myös tuttu näky kärkikolmikossa.

Passatin pikkuserkku Tšekeistä, Škoda Octavia, on tuttu näky myydyimpien autojemme kärkikolmikossa. Eikä tarvitse ihmetellä miksi, sillä Octavia on varsin muuntautumiskykyinen auto, joka on mainio valinta useimmille.

Uudemmat Octaviat lainaavat tekniikkaansa konsernin pienemmältä mallilta, Volkswagen Golfilta, mutta ensimmäisen sukupolven yhtenäisyyttä Passatiin ei voi olla huomaamatta. Nykypäivän mallit tarjoavat verratonta vastinetta rahoille, sillä Octavioihiin on tarjolla liuta samoja lisävarusteita kuin isommilla premium-merkeilläkin on saatavilla. Varsinkin luksusluokan Laurin & Klement -varustetasolla puutteita ei jää paljoa.

Moottoripuolella Škoda Octaviaan on tarjolla sporttiset vRS-mallit niin dieselinä kuin bensiininäkin. Nelivetovaihtoehtoja on muutamia, mutta pääosin Octaviat vetävät etupyörillä. Korotetulla maavaralla ja maastoautomaisilla levikkeillä ei tarvitse loikata sisarmerkin puolelle jos Škodan haluaa, sillä Octaviasta on tarjolla vastaavanlainen malli Scout-versiona.

Kolmen kärkeä seuraa seitsemän muuta mainiota valintaa.

Kolmen kärjen perässä melko tiukin turvavälein seurasivat Volkswagen Golf, Mercedes-Benzin E-sarjalaiset, Volvon XC60, V60 ja V70 sekä Audin A4 ja A6. Kelpaisiko sinulle joku kymmenen valituimman automallimme joukosta, vaiko onko makuusi jokin muu malli? 

Lähes 3 500 auton valikoimastamme löydät varmasti sinua miellyttävän auton, joten tutustu niihin rauhassa ja tule kaupoille myöhemmin!