Tiedotteet – 15.06.2023

Sakan toimitusjohtaja vaihtuu

Sakan toimitusjohtaja vaihtuu

Sakan perustaja ja pääomistaja Eero Poukkula siirtyy toimitusjohtajan tehtävästä sivuun ja keskittyy jatkossa Sakan hallitustyöhön sekä johdon Senior Advisorin rooliin. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Mammu Kaario.

Uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.7.2023 alkaen Petri Poukkula. Petri on aiemmin toiminut Sakan liiketoimintajohtajana sekä kehitysjohtajana ja sitä ennen toiminut yrittäjänä ohjelmistoalalla. Hän on ollut johtoryhmän jäsen vuodesta 2019 ja hallituksen jäsen vuodesta 2021.

“On hienoa siirtää menestyvä yhtiö Petrin johtoon. Sakan tarina on vertaansa vailla, sillä olemme yhdessä Sakan henkilöstön kanssa tehneet huikean matkan - vain kahdeksassa vuodessa olemme kasvattaneet liikevaihdon yli 600 miljoonaan euroon ja tulevaisuuden näkymät ovat erinomaiset”, iloitsee Eero Poukkula. 

“Erityisesti alkanut vuosi on taloudellisesta epävarmuudesta huolimatta ollut Sakalla todella menestyksekäs, sillä ensimmäisellä kvartaalilla teimme yli 16% kasvun liikevaihdossa verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan ja näiden lukujen valossa olemme Suomen suurin vaihtoautokaupan ketju! Myös toinen kvartaali on alkanut todella hyvin ja olemme rikkoneet kaikki aiemmat ennätyksemme niin myyntikappaleissa kuin liikevaihdossa. Olemme parantaneet alkuvuoden aikana kannattavuuttamme merkittävästi edellisvuoteen verrattuna”, päättää Poukkula.

Uusi toimitusjohtaja Petri Poukkula odottaa innolla uuden tehtävän aloitusta. “Sakan menestymisen taustalla on alusta asti ollut toimiva konsepti, jota sitoutunut ja innostunut henkilöstömme on intohimoisesti toteuttanut ja kehittänyt. Tästä on hyvä jatkaa mahtavan henkilöstömme kanssa yhdessä kohti miljardin euron liikevaihtoa”, kertoo Poukkula.