Mercedes-Benz -  Vaihtoautot

Löytyy 502 autoa

Mercedes-Benz -vaihtoautot

Mercedes-Benz on saksalainen automerkki, jonka omistaa saksalainen Mercedes-Benz Group (ent. Daimler 2022 asti). Historiansa alusta saakka Mercedes-Benz keskittynyt valmistamaan näyttäviä ja ylellisiä autoja. Nykyään Mercedes-Benzin brändi on jaoteltu eri osastoihin riippuen auton segmentistä ja käyttövoimasta. 

Mercedes-Benz -vaihtoautoilla on pitkä historia

Suomeen ensimmäiset Mersut tulivat jo 1900-luvun alussa. Nykyisin Mercedes-Benzin autot jaetaan mallisarjoihin, kuten A-sarja, C-sarja tai E-sarja. Näistä ylemmän keskiluokan Mercedes-Benz C-sarja oli Sakan myydyin automalli vuonna 2022. C-sarja on myös yleisesti myydyin Mercedes-Benz -malli.

Isommat ja näyttävämmät edustusluokkaan kuuluvat Mercedes-Benz E-sarjan vaihtoautot olivat Sakan viidenneksi myydyin auto vuonna 2022. Menestyksen ymmärtää, istuupa autossa joko edessä tai takana. Tilaa riittää ja ajokokemus on nautinnollinen.

Malliston keihäänkärkenä on Mercedes-Benz S-sarja, jota pidetään luksusluokan tason asettavana merkkinä. Mercedes-Benz S-sarjasta on myös vielä astetta ylellisempi vaihtoehto, Mercedes-Maybach S.

Mercedes-Benz vaihtoautojen valikoima on laaja

Ketterä, mutta tilava A-sarjalainen sopii taloudelliseen kaupunkiajoon tai vaikkapa kakkosautoksi.. Mercedes-Benz B-sarja on pykälää isompi vaihtoehto.  GLA- tai GLC-sarjan auto sopii crossover-tyyppistä näyttävää citymaasturia haluavalle. Mercedes-Benz GLE- sekä GLS-sarjan maasturit ovat jo todella tilavia ja mukavia autoja isommallekin perheelle. Pakettiautoa tarvitsevalle sopii ainakin käytetty Mercedes-Benz Vito.

Mercedes-Benz -vaihtoautojen jaotellaan nykyään brändien mukaan:

Pelkkä "Mercedes-Benz" on tavallisia autoja varten. Mallistoon kuuluu kaikki perinteisillä polttomoottoreilla kulkevat mallit, sekä ladattavat hybridit, joiden mallimerkintänä lisänä on EQ Power. Kevythybridimallit tunnistaa lisämerkinnästä EQ Boost.

Mercedes-EQ -brändin alla on sähköautot. Suosittuja malleja ovat katumaastirit EQB ja EQC. Sedania etsivän  kannattaa valita joko EQE tai Mercedes EQS, joka on S-sarjalaisen edustusauton sähkövastine. Luksuksempaa katumaasturikokemusta etsivälle tarjolla on Mercedes EQE SUV ja Mercedes EQS SUV. 

Mercedes-AMG on tehomalleja varten, joiden moottorit valmistetaan AMG:n tehtaalla Affalterbachissa. Sakan suosituin AMG-malli on Mercedes-Benz A 45 AMG. Uudemmissa malleissa "Benz" on korvattu "AMG"-lisällä, jolloin merkki on Mercedes-AMG.

Mercedes-Maybach, jonka mallit ovat todellista luksusta, joissa paras paikka on auton takapenkki. Maybacheja ja S-sarjalaisia käytetäänkin usein luksusautojen määrittävänä tasona, joiden ohi ajaa vain Rolls-Roycet.