Volkswagen -  Vaihtoautot

Löytyy 314 autoa

Volkswagen-vaihtoautot

Volkswagen on saksalainen automerkki ja nimensä mukaan kansanauto. Volkswageneita valmistava Volkswagen Group on kaikkine automerkkeineen Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja.

Legendaarisin Volkswagen-malli on tietenkin Kupla, jonka ensimmäinen mallisarja valmistui vuonna 1937. Kuplavolkkarista kaavailtiin kansanautoa sotien runtelemaan Saksaan, missä se onnistuikin äärettömän hyvin –  vuonna 1972 Kupla nousi historian myydyimmäksi automalliksi maailmassa.

Suosituimmat Volkswagen-vaihtoautot

Kuplan jälkeen jälkeen Volkswagenin päämalleiksi tulivat vuonna 1973 esitelty VW Passat ja vuoden 1974 uutuus Volkswagen Golf, jotka ovat edelleen merkin suosituimpia automalleja. Muita suosittuja Volkswagen-malleja ovat tila-auto Touran sekä citymaasturit Tiguan ja Touareg.

Muut Volkswagen-vaihtoautot

Henkilöautojen lisäksi Volkswagen valmistaa hyötyautoja, kuten pakettiautomalleja Transporter ja Crafter, Caravelle-pikkubusseja, sekä Amarok-avolava-autoa. Amarokin uusin malli on rinnakkaistuotantoa Ford Rangerin kanssa, joten autoista voi löytyä yllättäviä yhtäläisyyksiä.

Vähän ajetut Volkswagen-vaihtoautot ovat erittäin suosittuja Suomen Autokauppa Sakan asiakkaiden keskuudessa. Vuonna 2019 Volkswagen oli Sakan toiseksi myydyin automerkki ja käytetty Volkswagen Passat myydyin automalli. Volkswagen Golf oli Sakan 4. myydyin vaihtoauto.

Laaja Volkswagen-vaihtoautojen valikoima palvelee useimpia

Volkswagen-mallistosta löytyy jokaiselle jotakin. Henkilöautoista tilavin ja kätevin on farmari-Passat. Pienempää perheautoa etsivälle sopii hyvin myös käytetty farmari-Golf, kun taas viistoperä-Golf on näppärä kaupunkiauto. Käytetty Volkswagen Arteon (alun perin Passat CC) tarjoaa linjakkaampia muotoja ja urheilullisempaa ajokokemusta.

Sähköiset Volkswagen-vaihtoautot

Volkswagen on panostanut merkittävästi sähköautojen kehitykseen viime vuosina. Sähkömallisto onkin kasvanut useilla malleilla ja tarjolla on pian myös sedan-malleja. Ne on helppo erottaa muusta mallistosta ID.-etuliitteestä. Esimerkiksi Golfin sähköinen vastine on Volkswagen ID.3. Katumaasturimalleja on tarjolla peräti kaksi, perinteisempää mallia valitsee Volkswagen ID.4:n ja linjakkaampaa muotoilua valitseva hankkii Volkswagen ID.5:n. Viimeisimpänä tulokkaana on "sähköistetty Passat", eli Volkswagen ID.7.